سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زیر گنبد کبود

 

"محمد البرادعی" مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه گزارش خود را درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران با تاکید بر مطابقت اطلاعات ارایه شده از سوی تهران با یافته‌های آژانس، منتشر کرد.


متن کامل این گزارش به شرح زیر است.

? .??در ? ???نوامبر ? ،?????مدیر کل درخصوص اجرای موافقتنامه پادمان "? "NPT?و مفاد مربوط به قطعنامه‌های ? (????) ?????و ? (????) ?????شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جمهوری اسلامی ایران گزارش داد. گزارش حاضر به تحولات مربوطه پس از آن تاریخ می‌پردازد.

? .??مدیر کل در تاریخ ? ???و ? ???ژانویه ? ?????در تهران با (حضرت) آیت الله "خامنه ای" رهبر جمهوری اسلامی ایران، آقای "محمود احمدی نژاد" رییس جمهوری ایران، آقای "غلامرضا آقازاده" معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، آقای "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه و آقای "سعید جلیلی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ملاقات کرد.

هدف از این دیدارها، مذاکره در خصوص شیوه اجرای تمامی قطعنامه‌های شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین تسریع در اجرای برنامه کار مورد توافق بین ایران و دبیرخانه (آژانس) در تاریخ ? ???اوت ? ?????با هدف روشن ساختن مسایل باقیمانده اجرای پادمان (ضمیمه سندشماره ? (GOV/2007/48?بود.

? .??طی این مذاکرات، رهبر (معظم انقلاب اسلامی) ایران اظهار داشت که برنامه هسته‌ای ایران همواره و منحصرا برای مقاصد صلح آمیز بوده و هرگز برنامه ساخت تسلیحات هسته‌ای وجود نداشته است.

مقامات ایران با تسریع در اجرای برنامه کار به شرح زیر موافقت کردند.

? .A?اجرای برنامه عمل در خصوص مسایل باقیمانده
? .A.1?منبع آلودگی
? .??آژانس در ? ???سپتامبر ? ?????سوالاتی را در رابطه با منبع آلودگی ذرات اورانیوم یافت شده در برخی تجهیزات در دانشگاه صنعتی، ماهیت تجهیزات، استفاده مورد نظر از تجهیزات و نام و نقش اشخاص و مراجع درگیر شامل مرکز تحقیقات فیزیک (بند ????سند شماره ? (GOV/2007/58?به ایران ارایه داد.

این تجهیزات توسط رییس سابق مرکز تحقیقات فیزیک، که او نیز یک استاد دانشگاه بود خریداری شده بودند.

وی همچنین تجهیزات دیگری از قبیل دستگاههای تعادلی، طیف سنج جرمی، آهن ربا و تجهیزات جابجایی "فلورین" که در فعالیتهای غنی‌سازی مفید هستند را خریداری کرده یا درصدد خرید آنها بود.

(بند ? ???سند
شماره ?.(GOV/2007/58?
? .??ملاقاتهایی بین آژانس و مقامات ایرانی از تاریخ ? ???تا ? ???دسامبر ?????? و ? ???تا ? ???دسامبر ? ?????در تهران انجام شد که طی آنها ایران پاسخ‌هایی را به سوالات ارایه داد و آژانس در خصوص مقاصد مورد نظر برای تجهیزات، اشخاص و مراجعی که این اقلام را درخواست کرده بودند، دریافت‌کنندگان و نوع استفاده و محل تجهیزات در گذشته و حال حاضر درخواست توضیحات بیشتری نمود.

آژانس طی یک نامه به تاریخ ? ???دسامبر ? ?????جزئیات بیشتری را درخصوص تجهیزات به ایران ارایه داد.

? .??آژانس در نامه مورخ ? ??ژانویه ? ?????به ایران یادآوری نمود که ضروری است تهران توضیحاتی بیشتری را ارایه دهد به نوعی که اجازه یک ارزیابی کامل از موضوع آلودگی و تلاشها برای خرید را فراهم نماید.

? .??ایران در نامه مورخ ? ??ژانویه ? ،?????به سوالات مطرح شده از سوی آژانس مندرج در نامه ? ??ژانویه پاسخ داد.

? .A.1.1?استفاده از تجهیزات و منبع آلودگی
? .??براساس (اظهارات) ایران، تجهیزات خلاء در سال ? ?????توسط رییس سابق مرکز تحقیقات فیزیک به نمایندگی از جانب دانشگاه صنعتی و به دلیل تخصص وی در خرید و ارتباط شغلی با مرکز تحقیقات فیزیک خریداری شد.

در نظر بود این تجهیزات در بخش فیزیک دانشگاه صنعتی برای روکش کردن اقلامی نظیر آینه‌های اپتیکی، لیزرهای اپتیکی، آینه لیزری، لایه‌های مقاوم برای سلولهای خورشیدی و آینه‌هایی برای استفاده در جراحی‌های پزشکی بکار گرفته شود.

? .??ایران اظهار داشت که به مجرد دریافت این تجهیزات در سال ? ،?????متوجه گردید که تحویل کامل نبوده و برخی قطعات اشتباه عرضه شده بودند. لذا تجهیزات در انبار دانشگاه گذاشته شدند. ایران همچنین اظهار داشت که از سال ? ?????بطور متناوب چند فقره نامه اعتراضی به شرکت عرضه‌کننده فرستاد ولی نتیجه‌ای در بر نداشت.

? .???بر اساس اظهارات ایران، چند قطعه مجزا از تجهیزات طی دوره زمانی ? ?????تا ? ?????در داخل و خارج دانشگاه در تحقیقات، عملیات و فعالیتهای نگهداری در برگیرنده شرایط خلاء مورد استفاده قرار گرفتند، ولی بقیه اجزای محموله هرگز مورد استفاده قرار نگرفتند.

ایران در توضیح اینکه آلودگی چگونه اتفاق افتاده بود، گفت: شخصی که در سال ? ?????در آزمایشگاه در میدان ونک برای سازمان انرژی اتمی ایران (بند???? سند شماره ? (GOV/2004/34?آزمایش قطعات مستعمل سانتریفیوژهایی که از پاکستان آمده بود را انجام می‌داد، از بخش خلاء دانشگاه درخواست نمود تا به آنجا رفته و یک پمپ را تعمیر نمایند.

ایران اظهار داشت: برخی اقلام تجهیزات خلاء یاد شده بالا در این کار تعمیراتی بکار گرفته شدند و زمانی که این اقلام نهایتا به دانشگاه بازگردانده شدند، آلودگی ذرات اورانیوم را منتشر ساختند.




اصغر صمصامی ::: شنبه 86/12/4::: ساعت 1:42 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 291


بازدید دیروز: 27


کل بازدید :133203
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<